Hva er MyHeritage?

Om du allerede er opptatt av slektsforskning og din egen families historie kjenner du kanskje til MyHeritage fra før av. Hvis ikke er det på høy tid at du tar en nærmere titt på dem. Dette er nemlig et fantastisk verktøy for alle som er interesserte i å bli bedre kjent med sine egne røtter. Den gratis appen Family Tree Builder kan brukes på både PC og Mac, og er veldig enkelt å komme i gang med. Her kan du både legge til ny informasjon og søke i den digre databasen du får tilgang på. Så hvordan startet egentlig det hele?

Den spede begynnelse

MyHeritage ble grunnlagt av israeleren Gilad Japhet i 2003, og han er fortsatt direktør for selskapet i dag. I starten finansierte han bedriften på egenhånd, men da investorer etter hvert begynte å involvere seg i prosjektet begynte det virkelig å vokse. Med tiden har databasen deres fått stadig flere og flere familietrær, fotografier og profiler, og i dag kan selskapet skryte av å ha mange millioner fornøyde brukere. Det at MyHeritage har kjøpt opp flere andre selskap av samme typen har bare bidratt til at databasen har fortsatt med å vokse seg enda større med årene, og utviklingen ser ikke ut til å stoppe.

Hvordan fungerer det?

Mye av informasjonen MyHeritage kan tilby kommer fra brukerne selv, men langt ifra alt kommer herfra. Husk at denne databasen har oversikt over generasjoner på generasjoner tilbake i tid, og at dette ikke akkurat er noe mannen i gata sitter og har oversikt over. Derfor har selskapet også samlet inn blant annet attester for både fødsler, bryllup og dødsfall, i tillegg til ulike registre som folketellinger og kirkebøker. De har også tatt i bruk kilder som militære registre og gamle aviser, og disse kildene ligger åpne så du selv kan lete gjennom dem om du ønsker. Historie kan være ganske så spennende.

Veldedighet

MyHeritage har brukt plattformen sin til å oppnå mye godt arbeid, og ikke bare for brukerne som registrer seg og benytter seg av tjenestene deres. I tillegg til dette er de nemlig involverte i flere prosjekter de gjennomfører helt gratis. Blant annet har de gjort mye for å prøve å spore opp etterkommere av personer som døde i konsentrasjonsleir under andre verdenskrig, slik at eiendeler som er igjen etter dem skal komme til de rette arvingene. Tribal Quest Expedition er et annet fint prosjekt som går ut på å finne ut av slektshistorien til ulike urfolk. Selskapet jobber også med å digitalisere gravplasser.

Skryt og priser

Om du har lest så langt i artikkelen så kommer det nok ikke som noen stor overraskelse at MyHeritage har mottatt både heder og ære fra resten av verden. Det israelske magasinet Globes vurderte så mange som 4800 bedrifter i landet for å kåre hvilken av dem som var den mest lovende i 2013, og du kan jo gjette hvem som kom på førsteplass? Det samme året ble MyHeritage rangert i topp 10 på listen over selskaper med raskest vekst av Deloitte Technology Fast 500. Som vi alle vet lyver aldri tallene, og det gjør heller ikke genene våre.

Hvorfor er de så populære?

Det blir stadig mer og mer populært å lese seg opp på genene sine og sin egen slektshistorie. Antageligvis har det noe å gjøre med at vi ønsker å finne ut hvem vi egentlig er, ved å lære om livene til de som kom før oss. Kanskje det putter ting i et litt annet perspektiv og gir livene våre mer mening? Tenk på alle de tilfeldighetene som skulle til for at du er akkurat her i dag. Og når man først skal begi seg ut på dette eventyret, hvorfor ikke gjøre det sammen med noen som virkelig kan sakene sine?

Close